Ring oss på 077 - 02 25 51

Garanti

Hos oss är er flytt försäkrad

Läs mer

Frågor och svar

Få svar på dina frågor

Läs mer

Vilka är Viking Städ?

Låt oss berätta vem vi är.

Läs mer

Frågor och svar

Här nedan finner du de vanligaste frågorna vi får från våra kunder:

 

Att vara kund

Vad händer om något går sönder?

Viking-Clean har försäkringar som täcker eventuella skador på egendom som Viking städs personal orsakar.

Vem står för städmaterialet

Vi står själva för städmaterialet när det gäller alla våra tjänster.

Vad händer om jag inte är nöjd med städningen?

Vi har nöjd-kund-garanti på alla våra tjänster vilket innebär att om du inte skulle bli helt nöjd kommer vi och åtgärdar problemet utan extra kostnad.

Vad händer när jag blivit kund hos er?

Om du vill kan vi börja med en grundlig provstädning. Då får du chansen att känna efter om du trivs med städerskan och med oss andra på Viking std AB. Detta är också ett utmärkt tillfälle att berätta för oss exakt vilken städning du vill ha hjälp med och i fall du har ömtåliga saker som vi ska vara extra försiktiga med. Provstädningen gör det också smidigare att hålla rent längre fram då hemmet är ordentligt rengjort. Känns allt bra efter detta sätter vi ett städschema och kör igång.

Betalning

Hur betalar jag?

Fakturering sker i efterskott en gång per månad. Betalningsvillkor är 20 dagar från fakturadatum eller om det är till fördel för kunden det förfallodatum som anges på fakturan.

Binder jag mig till några avtal om jag tecknar ett fast städschema?

Vi tror att ett flexibelt bemötande är viktigt för dig som köper hemstädning. Därför har vi valt att inte ha några krångliga abonnemang eller fasta avtal. Detta innebär att du när som helst kan avboka eller boka in en städning, oavsett hur ditt ordinarie schema ser ut. Helst ser vi att du kontaktar oss dagen före utsatt eller önskad städtid. Har du ett fast schema för hemstädning hos oss kan du när som helst avsluta det – vi har inte någon uppsägningstid.

Tar ni emot kontant betalning?

Nej, vi använder endast betalning mot faktura.

Hur fungerar skattereduktionen?

From den 1 juli 2009 gäller Direktavdraget för hushållsnära tjänster vilket innebär att du bara betalar 50 % av arbetskostnaden vid köptillfället. Viking-Clean administrerar din skattereduktion direkt med Skatteverket. Läs mer om skattereduktionen.

Säkerhet

Hur arbetar Viking städ med säkerhet?

Vi har väl utvecklade rutiner för hantering av nycklar och larm och andra känsliga kunduppgifter.

Vad händer om personalen gör sig illa ute hos mig?

All vår personal är försäkrad under arbetstid samt på väg till och från arbetet.

Övrigt

Åker vi ut och tittar innan vi utför ett uppdrag?

Ja, för engångsuppdrag åker vi ut och tittar.

Måste jag ha ett fast städschema?

Nej, du kan kontakta oss när helst du vill – men för att få en kontinuitet i städningen rekommenderar vi ett fast schema. Det är då lättare för oss som städbolag att se till att du får samma städerska varje gång för din hemstädning. Du får då en städerska som känner till ditt hem och vet hur du vill ha det. Städningen blir alltså bättre, kostar mindre och går snabbare om du har ett städschema.

Finns det ett krav på hur många städtillfällen i månaden ett fast städschema måste innehålla?

Nej, men vi rekommenderar hemstädning minst en gång i månaden för att få de plus-effekter som vi nämner i ovanstående fråga.

Kundsupport

040 - 26 41 14

”Vi har använt Viking Städ i ett år och de har varit väldigt bra när vi behövt ändra tider, alltid städat riktigt fint och det har inte varit några problem när vi velat använda egna medel för städningen. Leo är alltid otroligt trevlig och tillmötesgående.”

Björn